Nyheter

Antall anmeldelser av mindreårige som forgriper seg på barn under 14 år øker kraftig. – Disse kunne vært stoppet før, mener psykologspesialist Monica Jensen.

Regjeringen i Myanmar vil ikke tillate at USAs viseutenriksminister besøker områdene som over 400.000 muslimske rohnigyaer har flyktet fra de siste ukene.

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker I høst starter Fylkesmannen et oppfølgningsprosjekt i kjølvannet av overgrepssakene i Tysfjord. Nå leter kommunen etter den som skal lede det viktige prosjektet. - Det er en utrolig spennende prosjektlederstilling som nå er lyst ut.

Under den aktive vulkanen og fjellet Erebus på Antarktis har australske forskere fra The Australian National University nylig undersøkt en mengde underjordiske huler under isen. Hulene har blitt bredere og bredere etter at det i mange år har gått varm damp gjennom dem.

En mannlig politiker i Sverige sier til Dala-Demokraten at han ble voldatt under knivtrusler av en ukjent mann i sommer. Han kobler volden til sitt politiske engasjement, ifølge NTB. Politiet etterforsker overfallet som skal ha skjedd i Falun.

Kommunepolitikeren for KrF trakk seg fra alle verv og tilsto seksuelle overgrep mot flere barn da politiet siktet ham i fjor. Nå er tiltalen klar.

Svensk politi bruker opp ressursene på å etterforske drap og drapsforsøk. - Det er ingen ønskesituasjon. Tvertimot, vi skulle gjerne gjort mer, sier Torgny Söderberg til SVTs Aktuelt. Han er seksjonssjef for etterforskning ved Stockholmspolisen.

Guo Wengui beskyldes for økonomisk kriminalitet og underslag i Kina. Han sier han kan dokumentere korrupsjon i den kinesiske regjeringen og navn på spioner i USA. Han er blitt Donald Trumps siste problem.

Hadde overgrepsbilder
07.09.2017 08:45
En mann i 50-åra er i Tønsberg tingrett dømt til 11 måneders fengsel for besittelse av filmer og bilder som seksualiserer eller viser overgrep mot barn. Da mannen ble pågrepet fant politiet nesten 1.700 filmer og over 12.000 bilder på datamaskinene hans.

Myanmars de facto leder Aung San Suu Kyi er under økende internasjonalt press for å stanse sikkerhetsstyrkenes "opprydding", men lite tyder på at det blir pause i de blodige kampene med rohingya-opprørerne.